OPIS:

Kwas kaprylowy (Acidum caprylicum) jest kwasem tłuszczowym nasyconym. Występuje w tłuszczach roślinnych (kokosowy, palmowy) oraz zwierzęcych (z łaciny capro – koza, np. w tłuszczu zapasowym (łój) kóz i owiec, w tłuszczu mlekowym królików, kóz, kozic). Został spopularyzowany jako suplement diety przed Dr. William Crooka autora popularnej książki „The Yeast Connection”.

Pomaga regulować wzrost grzybków drożdżowych i podtrzymywać naturalną równowagę mikroorganizmów w jelicie grubym, nie przeszkadzając w namnażaniu bakterii niezbędnych dla zdrowia.

SKŁAD:

Olej MCT z oleju kokosowego, kapsułka: żelatyna, nośnik: glicerol.

SKŁADNIKI
Zawartość w 1 kapsułce
  Zawartość % wartości dziennej
Kwas kaprylowy  (z 1 g oleju MCT) 600 mg *

SPOSÓB UŻYCIA:

1 kapsułka 1 – 2 razy dziennie, najlepiej podczas jedzenia.

6 innych produktów w tej samej kategorii: