EKO Acacia Fiber - Błonnik Akacjowy (340 g) -...
Rozpuszczalny Błonnik Akacjowy wspomagający pracę jelit. Dzięki dobrej tolerancji można przyjmować go codziennie.
Dolegliwości związane z jelitami objawiają się bólami brzucha, wymiotami czy zaburzeniami wypróżniania. Są to bardzo niekomfortowe i dokuczające symptomy. Dlatego warto sięgnąć po suplementy diety, które wzbogacają florę bakteryjną w jelitach, rozwiązują problem wypróżnień i stymulują pracę jelit. Należy jednak pamiętać, że długotrwałe problemy z jelitami powinno się skonsultować z lekarzem.
Jest 2 produktów.
Rozpuszczalny Błonnik Akacjowy wspomagający pracę jelit. Dzięki dobrej tolerancji można przyjmować go codziennie.
Aerozol zawierający kwas foliowy. Wpływa pozytywnie na układ nerwowy i krwiotwórczy. Odpowiada za poprawę procesów myślenia i dobre samopoczucie oraz pomaga zwalczyć stres.
Znaczenie zdrowych jelit nie jest tajemnicą. To właśnie tu zaczyna układ immunologiczny, z którymi wiąże się szereg chorób. Ponadto stanowi kluczową część układu pokarmowego. Brak równowagi lub odpowiedniej flory bakteryjnej mogą dać początek dolegliwościom, które określamy jako problemy jelitowe. Należą do nich między innymi zespół jelita drażliwego (IBS) czy różnego rodzaju zapalenia. Ze względu na znaczenie organu w funkcjonowaniu całego organizmu, choroby te mogą bezpośrednio wpływać na ogólny stan i kondycję naszego zdrowia. Z tego właśnie powodu tak ważna jest odpowiednia ochrona oraz wsparcie jelit.
Probiotyki to maleńkie mikroorganizmy, które przynoszą ogromne korzyści zdrowotne. Są dobrymi bakteriami, które między innymi mają wpływ na florę bakteryjną jelit. Wspierają zdrowe układy organizmu i pomagają kontrolować szkodliwe substancje, takie jak zarazki. Na odpowiednich poziomach probiotyki wspomagają trawienie i poprawiają wchłanianie składników odżywczych.
Probiotyki występują naturalnie w sfermentowanej żywności i mleku hodowlanym, ale dostarczyć je można również za pomocą specjalnie wyprodukowanych suplementów probiotycznych. Aby rozpocząć czerpanie korzyści z probiotyków, należy zwiększyć ich dzienne spożycie. Można to osiągnąć poprzez źródła żywności lub wspomniane wcześniej specyfiki farmakologiczne. Wiele tradycyjnej żywności na całym świecie naturalnie zawiera te cenne mikroorganizmy. Obejmują one składniki takie jak: kapusta kiszona, kimchi, kefir, jogurt grecki czy kombucha.