OPIS:

Triphala jest ajurwedyjską mieszanką trzech owoców:
– Amla (Emblica Officinalis)
– Bibhitaki (Terminalia Bellirica)
– Haritaki (Terminalia Chebula)

Amla (Indyjski agrest) – działa głównie na płuca, żołądek, wątrobę i serce. Kwaśny smak
Amli związany jest w Ajurwedzie z energią Pitta i żywiołem ognia. Amla jest bogatym
źródłem antyoksydantów, flawonoidów, karotenów.Jest jednym z najbogatszych źródeł witaminy C.

Haritaki (Harada) – ma sześć smaków, z przewagą gorzkiego, który związany jest z energią
Vatta i żywiołem powietrza. Owoce są bogatym źródłem tanin, aminokwasów i fruktozy. Zawiera
także kwas sukcynytowy i sitosterol.

Bibhitaki (Beheda) – jest słodka, gorzka, cierpka, ściągająca i rozgrzewająca. Działa głównie
na płuca, serce i wątrobę. Zawiera 35% olejów (m.in. olej linoleinowy) i 45% białek

SKŁADNIKI:

Triphala: Amla (Phyllanthus emblica), Bibhitaki (Terminalia bellirica) i Haritaki (Terminalia chebula) 100 g 

SPOSÓB UŻYCIA:

Do 3 g, w trakcie lub po posiłku. 

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

PRZECIWWSKAZNIA:

Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. 

PRZECHOWYWANIE:

Chronić przed światłem, przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

6 innych produktów w tej samej kategorii: