• Nowy

OstroVit Vegan Protein Blend to wysokiej jakości mieszanka białek roślinnych, która zawiera niemal 80% protein. To suplement diety stworzony z myślą o wegetarianach i weganach. Preparat stanowi wartościowe uzupełnienie codziennego jadłospisu oraz wsparcie wśród osób aktywnych fizycznie, które wyróżniają się zwiększonym zapotrzebowaniem na makroskładnik.

Porcję 30 g (2 miarki) wymieszać w 250-300 ml wody lub napoju roślinnego. Spożywać 1 raz dziennie po treningu.

Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Przechowywać w temperaturze 15-25°C, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Izolat białka grochu, izolat białka sojowego (zawiera dwutlenek siarki i siarczyny), białko dyniowe, kakao 4.9%, aromat, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma arabska; sól, substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K.

Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.

Produkt odpowiedni dla wegetarian oraz wegan. Zawiera substancje słodzące.

Wartość odżywczaNa 100 gNa porcję
Wartość energetyczna 1635 kJ / 388 kcal 491 kJ / 116 kcal
Tłuszcz: 6.5 g 2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2 g 0.6 g
Węglowodany: 1.8 g 0.5 g
- w tym cukry 0.3 g 0.1 g
Błonnik 7.4 g 2.2 g
Białko 77 g 23 g
Sól 2.23 g 0.67 g
Składniki aktywneNa 100 gNa porcję
Izolat białka grochu 51.9 g 15.6 g
Izolat białka sojowego 31 g 9.3 g
Białko dyniowe 6.5 g 2 g
Typowy profil aminokwasowyNa 100 gNa porcję
L-Arginina 6669 mg 2001 mg
L-Cystyna 1159 mg 348 mg
L-Tryptofan 1120 mg 336 mg
L-Histydyna 1852 mg 556 mg
L-Tyrozyna 2663 mg 799 mg
L-Leucyna 6401 mg 1920 mg
Kwas L-Glutaminowy 13397 mg 4019 mg
Glicyna 2926 mg 878 mg
L-Prolina 2224 mg 667 mg
L-Metionina 757 mg 227 mg
L-Seryna 3735 mg 1121 mg
L-Lizyna 5148 mg 1544 mg
L-Fenyloalanina 3846 mg 1154 mg
L-Treonina 2578 mg 774 mg
L-Walina 3716 mg 1115 mg
Kwas L-Asparginowy 7968 mg 2390 mg
L-Alanina 3166 mg 950 mg
L-Izoleucyna 3362 mg 1009 mg

Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom, typowym dla produktów naturalnych.

6 innych produktów w tej samej kategorii: