Wszystkie kategorie
-
Suplementy diety
add remove
- Witaminy add remove
- Minerały add remove
-
Zioła i preparaty roślinne
add remove
- Grzyby zdrowotne add remove
- Superfoods add remove
- Olejki eteryczne i dyfuzory
- Kosmetyki add remove
- Polecane dla add remove
- Inne produkty add remove
- Odporność
- Sport add remove
- Dla seniorów
- Dla dzieci
-
dolegliwości
add remove
- Żywność
-
Marki
add remove
- Blog
YANGO Maitake - ekstrakt 10% polisacharydów (50 g)
- Napisz opinię
Prezentowany produkt jest zgłoszony do rejestru powiadomień o wprowadzeniu do obrotu prowadzonego przez Główny Inspektorat Sanitarny. Każdy sprzedawany przez nas produkt posiada etykietę w języku polskim. Przed zażyciem zapoznaj się z informacjami umieszczonymi na opakowaniu. Sposób dawkowania w Polsce może różnić się od zaleceń w kraju producenta. Dokładamy wszelkich starań, aby opis produktu był jak najbardziej dokładny i aktualny.
OPIS:
Maitake znany jest również pod nazwą grifola. Grzyb Maitake występuje najczęściej u podstawy pni i korzeni drzew w postaci ciężkiej masy kęp. Charakteryzuje się wysoką zawartością składników aktywnych, głównie polisacharydów. Jest szeroko stosowany w Azji, zarówno w celach kulinarnych jak i farmaceutycznych. Wpływa korzystnie na układ odpornościowy oraz na trzustkę.
SKŁADNIKI:
Ekstrakt z grzyba maitake (Grifola frondosa) standaryzowany na zawartość min. 10% polisacharydów.
Składnik aktywny | 1 porcja |
Maitake - ekstrakt | 700 mg |
w tym polisacharydy (10%) | 70 mg |
SPOSÓB UŻYCIA:
1 płaska miarka raz dziennie. Wymieszać porcję z ulubionym napojem lub jogurtem i spożyć w trakcie lub po posiłku.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.