SKŁAD:

Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, inulina, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, skrobia ziemniaczana, Bifidobakterium bifidum, Bifidobakterium breve, Bifidobakterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus plantarum, Lactococcus lactis, Enterococcus faecium, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych.

Całkowita liczba bakterii:

W 1 kapsułce: 20 x 10^9 jednostek tworzących kolonie bakterii (CFU)

W 2 kapsułkach: 40 x 10^9 CFU jednostek tworzących kolonie bakterii (CFU)

SPOSÓB UŻYCIA:

1-2 razy dziennie po 1 minikapsułce, po posiłku z odpowiednią ilością płynu.

Zalecane jest przyjmowanie preparatu przez okres przynajmniej dwóch – trzech miesięcy. BactoFlor® 10/20 może być przyjmowany również w dłuższym okresie.

Aby wyjąć minikapsułkę należy przedrzeć folię blistra. Nie należy wyciskać kapsułki przez folię, ponieważ może ulec uszkodzeniu!

Warto przyjmować BactoFlor® 10/20 równolegle przy antybiotykoterapii, najlepiej 2 godziny po przyjęciu antybiotyku, tak aby nie utracić jego skuteczności.

Minikapsułki można otworzyć, bez utraty ich skuteczności, a zawartość rozpuścić w płynie. Należy przestrzegać temperatury pokojowej przygotowanej potrawy lub napoju i spożyć natychmiast po przygotowaniu.

PRZECIWWSKAZANIA:

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Należy przestrzegać zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na składniki preparatu.

SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze nieprzekraczającej 25 stopni. Dla zachowania maksymalnej koncentracji preparat należy przechowywać w lodówce pomiędzy 2 a 8 stopni. Chronić przed wysoką temperaturą oraz bezpośrednim działaniem słońca.

6 innych produktów w tej samej kategorii: