OPIS:

Nieprzetworzony olej palmowy pochodzi z produkcji ekologicznej, a jego znaczenie dla zrównoważonej diety jest często niedoceniane. Jest cennym źródłem witamin A i E i trudno wyobrazić sobie bez niego zarówno kuchnię afrykańską, jak i azjatycką. Posiada charakterystyczny, intensywny smak i zapach.

SKŁADNIKI:

Olej palmowy czerwony  z upraw ekologicznych.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna                                       3700 kJ/900 kcal

Tłuszcz

 w tym:

100 g

kwasy tłuszczowe nasycone

50 g

kwasy tłuszczowe jednonienasycone 39.8 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone 10.2 g

Węglowodany

 w tym cukry

0 g

0 g

Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g

SPOSÓB UŻYCIA:

Może być podgrzewany do wysokich temperatur i jest idealny do duszenia, smażenia i obróbki termicznej na głębokim tłuszczu, a także jako baza do wyśmienitych smarowideł.

PRZECHOWYWANIE:

Po otwarciu przechowywać w lodówce.

6 innych produktów w tej samej kategorii: