Wszystkie kategorie
-
Suplementy diety
add remove
- Witaminy add remove
- Minerały add remove
-
Zioła i preparaty roślinne
add remove
- Grzyby zdrowotne add remove
- Superfoods add remove
- Olejki eteryczne i dyfuzory
- Kosmetyki add remove
- Polecane dla add remove
- Inne produkty add remove
- Odporność
- Sport add remove
- Dla seniorów
- Dla dzieci
-
dolegliwości
add remove
- Żywność
-
Marki
add remove
- Blog
SPICES by YANGO Pieprz cytrynowy Maqaw (125 g)
- Napisz opinię
Prezentowany produkt jest zgłoszony do rejestru powiadomień o wprowadzeniu do obrotu prowadzonego przez Główny Inspektorat Sanitarny. Każdy sprzedawany przez nas produkt posiada etykietę w języku polskim. Przed zażyciem zapoznaj się z informacjami umieszczonymi na opakowaniu. Sposób dawkowania w Polsce może różnić się od zaleceń w kraju producenta. Dokładamy wszelkich starań, aby opis produktu był jak najbardziej dokładny i aktualny.
⦿ do przyprawiania mięs, ryb, zup, sosów, deserów
⦿ eksponuje ostrość potraw
⦿ cechuje go pieprzowy smak
⦿ ma charakterystyczny mocny cytrusowy aromat
⦿ łac. nazwa Litsea cubeba
Poznaj pieprz cytrusowy Maqaw
W zielonych, gęstych lasach północnego Wietnamu, gdzie natura wciąż kryje przed światem swoje tajemnice, rośnie pieprz cytrusowy Maqaw – egzotyczna przyprawa, która jest prawdziwym odkryciem dla kulinarnych poszukiwaczy smaków. Ten niezwykły pieprz, ze względu na to, że jest zbierany ręcznie z dziko rosnących drzew na zboczach wzgórz, znany jest również jako "pieprz górski". Wyróżnia się on wyjątkowym, cytrusowym aromatem z lekką nutą pikantności, co czyni go idealnym dodatkiem do szerokiego spektrum potraw.
Historia pieprzu Maqaw w Wietnamie jest głęboko zakorzeniona w tradycji i kulturze kulinarnych tego regionu. Używany przez lokalne społeczności jako przyprawa do wielu dań, Maqaw jest ceniony za zdolność do nadawania potrawom świeżości i lekkości, jednocześnie pobudzając zmysły swoim orzeźwiającym aromatem.
Pieprz cytrusowy Maqaw marki Spices by YANGO®
Pieprz cytrusowy Maqaw od Spices by YANGO® to zaproszenie do eksperymentowania w kuchni, oferując nowe możliwości smakowe. Jego wyraźny, cytrusowy profil sprawia, że jest on doskonały do potraw rybnych, drobiu, a także jako element sosów, marynat i dressingów. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do herbat, naparów, wina, czy lemoniad. Maqaw dodaje unikalnego charakteru również do koktajli i deserów, wprowadzając element zaskoczenia i świeżości.