Skoncentrowana dawka cennych flawonoidów.

Flawonoidy to organiczne związki chemiczne z grupy polifenoli występujące w roślinach. Pełnią rolę barwników, chronią rośliny przed nadmiernym promieniowaniem UV, przed wpływem grzybów, pleśni, bakterii i wirusów oraz kontrolują przyrastanie tkanek roślinnych i zachodzące w nich reakcje chemiczne.

Nieznana moc cytrusów.

Witamina P została po raz pierwszy wyizolowana w 1936 roku przez węgierskiego uczonego Alberta Szent-Gyorgyia. Ten sam uczony w 1928 roku wyizolował witaminę C z pomarańczy, a później ustalił, że flawonoidy cytrusowe wzmacniają jej działanie. Dzięki wielu badaniom nad tymi związkami trwającymi kilkadziesiąt lat ustalono, że flawonoidy cytrusowe mają szereg innych cennych właściwości.

SKŁADNIKI:

Ekstrakt z owoców pomarańczy chińskiej (Citrus sinensis) standaryzowany na zawartośc min. 50% bioflawonoidów cytrusowych. Skład kapsułki: celuloza roślinna (wegetariańskie)

Składnik aktywny 1 kapsułka  4 kapsułki 
Pomarańcza chińska - ekstrakt 400 mg 1600 mg
- w tym bioflawonoidy cytrusowe (50%)  200 mg 800 mg

SPOSÓB UŻYCIA:

2 kapsułki 2 razy dziennie. Kapsułki połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.

PRZECIWWSKAZANIA:

Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.

Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

6 innych produktów w tej samej kategorii: