OPIS:

Owoce róży są źródłem witamin: C, A, E, B1, B2, K oraz innych grup związków, m.in. flawonoidów, garbników, kwasów organicznych (cytrynowy i jabłkowy), karotenoidów i pektyn. Są uważane za bardzo energetyzujące i pomocne w leczeniu wielu chorób. Dzika róża zawiera większe ilości różnego rodzaju przeciwutleniaczy w porównaniu z innymi owocami. 

SKŁAD:

Sproszkowane owoce dzikiej róży z upraw ekologicznych.

Wartość odżywcza: W 100 g:
Wartość energetyczna    1000 kJ/249 kcal
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 15 g
Białko 5 g
Sól <0,1 g

SPOSÓB UŻYCIA:

Stosować jako dodatek do koktajli, deserów, musli, soków owocowych lub jogurtu.

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać zamknięte w suchym miejscu.

6 innych produktów w tej samej kategorii: