OPIS:

Ölmühle Solling oferuje wyłącznie najwyższą jakość, tzw. „Virgin Coconut Oil“. Olej jest tłoczony mechanicznie z w pełni dojrzałych orzechów kokosowych, produkowany tak, by zachował swoje wartości odżywcze oraz oczywiście jest niewybielany i nierafinowany. Dlatego jego zaletami jest nie tylko subtelna nuta kokosowa, lecz również wartości odżywcze. Dostarcza m.in. średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, jak kwas laurynowy, rzadki mikroelement selen, antyoksydanty i jest wolny od cholesterolu oraz kwasów tłuszczowych trans.

Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Olej kokosowy zawiera około 50 % kwasu laurynowego, który znajduje się również w mleku matki

SKŁADNIKI:

Olej kokosowy z upraw ekologicznych.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna                                       3700 kJ/900 kcal

Tłuszcz

 w tym:

100 g

kwasy tłuszczowe nasycone

92 g

kwasy tłuszczowe jednonienasycone 6.5 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone 1.5 g

Węglowodany

 w tym cukry

0 g

0 g

Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g

SPOSÓB UŻYCIA:

Do smażenia, pieczenia, frytowania i duszenia a nawet do smarowania chleba.

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.

6 innych produktów w tej samej kategorii: